Snickerskakor is een Zweedse lekkernij die zonder oven te maken is. Lekker voor bij de koffie. Dit recept voor snickerskaka is van Juul Berbée. Erg smaakvol!
Ingrediënten snickerskaka
* 1 pak kellog cornflakes
* 400 gr pindakaas met stukjes
* 2 dl stroop
* kokos gemalen
* 1 dl suiker of honing
* 500 gr pure chocolade, die je kunt gebruiken om te smelten (tenminste 70% cacao bestanddeel)
* poedersuiker
Bereidingwijze snickerskaka
Roer de cornflakes, pindakaas, stroop, kokos en de suiker of honing goed door elkaar, bedek een rechthoekige vorm van 20 bij 30 cm met bakpapier en doe daarop het mengsel.
Smelt de chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en smeer het vervolgens uit over het mengsel. Daarna met een vork voorzichtig door het mengsel scheppen, zodat de chocolade niet alleen bovenop komt te liggen.
Plaats de vorm in de koelkast ca. 15 minuten, zodat het hard wordt. Snijdt vervolgens in kleine stukjes. Het wordt lekkerder als je het langer bewaart.
Strooi er kokos of poedersuiker over.
Smaakt heerlijk bij koffie of thee. Veel succes!
Tip: Vervang de cornflakes door havermout om ze glutenvrij te maken.
Bent u fan van de Zweedse keuken? Maak dan ook eens de Zweeds haring Sill of Zweedse rijstpap Risgrynsgröt.